
AKTUELLE
BEGIVENHEDER OG HISTORIER

SMØRREBRØDETS DAG 26. august 2023
Copenhagen Cooking dækker igen i år op til madfestival 18.-27. august 2023 og fejre en af verdens bedste madbyer – nemlig København.

Sommerferie i Hovedstaden
Læg vejen forbi den gamle kælder i sommerferien, og oplev, hvorfor Schønnemann stadig er højaktuel næsten 150 år efter, vi slog dørene op for første gang.

COPENHAGEN BEER WEEK 2023
FRA LAND TIL BY
Når øl fra gårdbryggeriet Herslev i Roskilde lander på københavnernes frokostbord i Schønnemanns gamle kælder, ja så er foråret kommet til byen! Smørrebrød med øl er en gammel klassiker, som ikke må mangle når der er Copenhagen Beer Week.

Påske i Hovedstaden
Læg vejen forbi den gamle kælder i påskeferien, og oplev, hvorfor Schønnemann stadig er højaktuel næsten 150 år efter, vi slog dørene op for første gang.


SMØRREBRØDETS DAG 27. august 2022
Glæd dig! I år vender Copenhagen Cooking tilbage igen med en fejring af en af verdens bedste madbyer – nemlig København.
Programmet bliver lanceret til juni 2022

COPENHAGEN BEER WEEK
En Moderne Arbejdsfrokost
Præsenteres af Restaurant Schønnemann
Under Copenhagen Beer Week slår Restaurant Schønnemann sig sammen med bryggeriet Teedawn. Hos bryggeriet Teedawn har man fokus på at skabe klassiske, ægte, rene, milde, runde, behagelige og bløde smagsoplevelser. Man har derfor underlagt sig verdens ældste og strengeste regelsæt for øl-brygning – det Bayerske renhedspåbud fra 1516. Det vil sige, at øllene udelukkende er brygget på rent og umanipuleret kilde- og postevand, førsteklasses naturhumle og maltsorter samt unikke gær-stammer.


Kierlighed og Smørrebrød
De fleste af os kender til Storm P’s humoristiske tegninger, Mark Twains morsomme citater, og vi støder dagligt på nye sjove og satiriske citater på de sociale medier.

1. generation
Når man driver en restaurant med en så lang historie som Schønnemann, kan man ikke undgå at interessere sig for fortiden: Hvordan gjorde de tidligere, og hvordan er det hele blevet til? I dette indlæg er vi dykket ned i folketællinger, avisartikler, skrifter og andet materiale for at blive klogere på Marie & Frederik Henriksen, der etablerede restauranten i 1877. De er med andre ord 1. generation af Restaurant Schønnemanns lange historie.

Maa jeg be om en kælderbeværtning
I dette indlæg deler jeg en række erindringer fra bogen ”Maa jeg be om en kælderbeværtning” udgivet af Thejls Bogtryk i 1964, hvor der bagerst i bogen er en opgørelse af de eksisterende kælderbeværtninger i 1964.



Fire trin ned – og øverst på skamlen
På Schønnemann er vi stolte af, at vi med dedikation til det gode smørrebrød og det gode værtsskab kan tilbyde vores gæster at tage plads i lyslevende dansk kulturarv.

Skiltemaler
Skiltemalerfaget er et stolt håndværk med traditioner, der går helt tilbage til oldtiden. Særligt i løbet af de sidste 100 år har faget gennemgået en voldsom teknologisk udvikling, men det er stadig de gamle dyder som kreativitet og omhyggelighed, der tæller i udførelsen af håndværket.

Take Away, To Go, Smørrebrød ud af huset
Hvis ikke I kan komme til os, kommer vi gerne til jer……..

Hauser Plads
Sådan er det gået til at Hauser Plads med det lille røde nødtørftshus og de to mannatræer, til sidst er endt som en moderne legeplads med underliggende kontoer.

2. generation
P. Frederiksens Enke, Augusta, mistede 3 af hendes børn under den spanske syge i 1918-20. Det blev datteren Erna der overlevede og førte gæstgiveriet videre.

Værtskabet anno 1917
Et uddrag af bogen ”Ditte menneskebarn” af Martin Andersen Nexø(1869 – 1954)

3. generation
”Traditionen er den gode mad, der laves efter opskrift af værtsparret selv. Den værste straf er ikke at kunne bestille noget,” fortæller Erna Schønnemann.

Fritz Sybergs maleri ”frokosten”
På Schønnemann har smørrebrødet udviklet sig parallelt med velfærden i samfundet

4. generation
Jeg venter i starten af februar 2020 på Jørgen Schønnemann. Han er 4. og sidste generation, der kan fortælle den oprindelige historie om stedet ud fra egne oplevelser.


P.S Krøyer maleri “ved frokosten”
En stemning som den dag i dag skildres via fotos og film på Schønnemann



Glædelig jul og godt nytår 2021
Klokkerne ringer snart julen ind og et nyt spændende år står for døren ….

Årets smørrebrød 2019
Den danske Spiseguide med Lisbeth van Deurs’ velkendte ståltrådsfigur som logo er udkommet hvert eneste år siden 1978.

Snapsestørrelser på Schønnemann
Kært barn har mange navne – det gælder også størrelsen på snapsene.

6. bedste madoplevelse i verden
Lonely Planet udgiver rejsebeskrivelser fra og om alle egne i verden. I en ny udgivelse, ”Ultimate Eatlist”, har de fokuseret på mad på tværs af landegrænser og udpeget de 500 bedste madoplevelser i verden. Her figurerer smørrebrød på en fornem 6. plads foran delikatesser som fx pizza fra Napoli.

Rødgrød serveret i smukke kongelige tallerkener
Rødgrød med fløde. Kan det næsten blive mere dansk og sommerligt? Det synes vi ikke på Schønnemann, hvor denne søde sommerklassiker helt naturligt har fundet vej til kortet.

Favoritstykket på Schønnemann
På Schønnemann har vi mange stamgæster, som hver især har sin egen tilknytning til den klassiske frokost restaurant. Nogle af vores stamgæster har fået et stykke opkaldt efter sig, netop fordi de har evnet at tviste deres favoritstykke, så det passede efter deres smag.

Den der påstår, at appetitten kommer, når man spiser, har ikke oplevet hvor stor den appetit er, der kommer med sulten.