fbpx
Hvad leder du efter?

AKTUELLE
BEGIVENHEDER OG HISTORIER

SMØRREBRØDETS DAG 26. august 2023

Copenhagen Cooking dækker igen i år op til madfestival 18.-27. august 2023 og fejre en af verdens bedste madbyer – nemlig København.

Læs mere

Sommerferie i Hovedstaden

Læg vejen forbi den gamle kælder i sommerferien, og oplev, hvorfor Schønnemann stadig er højaktuel næsten 150 år efter, vi slog dørene op for første gang.

Læs mere

COPENHAGEN BEER WEEK 2023

FRA LAND TIL BY

Når øl fra gårdbryggeriet Herslev i Roskilde lander på københavnernes frokostbord i Schønnemanns gamle kælder, ja så er foråret kommet til byen! Smørrebrød med øl er en gammel klassiker, som ikke må mangle når der er Copenhagen Beer Week.

 

Læs mere

Påske i Hovedstaden

Læg vejen forbi den gamle kælder i påskeferien, og oplev, hvorfor Schønnemann stadig er højaktuel næsten 150 år efter, vi slog dørene op for første gang.

Læs mere

GAVEKORT

Bestil dit gavekort online og få det leveret i din indbakke med det samme, eller lad os pakke det og sende det med posten.

Læs mere

SMØRREBRØDETS DAG 27. august 2022

Glæd dig! I år vender Copenhagen Cooking tilbage igen med en fejring af en af verdens bedste madbyer – nemlig København.

Programmet bliver lanceret til juni 2022

Læs mere

COPENHAGEN BEER WEEK

En Moderne Arbejdsfrokost

Præsenteres af Restaurant Schønnemann

Under Copenhagen Beer Week slår Restaurant Schønnemann sig sammen med bryggeriet Teedawn. Hos bryggeriet Teedawn har man fokus på at skabe klassiske, ægte, rene, milde, runde, behagelige og bløde smagsoplevelser. Man har derfor underlagt sig verdens ældste og strengeste regelsæt for øl-brygning – det Bayerske renhedspåbud fra 1516. Det vil sige, at øllene udelukkende er brygget på rent og umanipuleret kilde- og postevand, førsteklasses naturhumle og maltsorter samt unikke gær-stammer.

Læs mere

GODT NYTÅR 2021/22

ET NYT SPÆNDENDE ÅR STÅR FOR DØREN……….

Læs mere

ÅBEN

Schønnemann er tilbage i en normal hverdag

Læs mere

Kierlighed og Smørrebrød

De fleste af os kender til Storm P’s humoristiske tegninger, Mark Twains morsomme citater, og vi støder dagligt på nye sjove og satiriske citater på de sociale medier.

Læs mere

1. generation

Når man driver en restaurant med en så lang historie som Schønnemann, kan man ikke undgå at interessere sig for fortiden: Hvordan gjorde de tidligere, og hvordan er det hele blevet til? I dette indlæg er vi dykket ned i folketællinger, avisartikler, skrifter og andet materiale for at blive klogere på Marie & Frederik Henriksen, der etablerede restauranten i 1877. De er med andre ord 1. generation af Restaurant Schønnemanns lange historie.

Læs mere

Maa jeg be om en kælderbeværtning

I dette indlæg deler jeg en række erindringer fra bogen ”Maa jeg be om en kælderbeværtning” udgivet af Thejls Bogtryk i 1964, hvor der bagerst i bogen er en opgørelse af de eksisterende kælderbeværtninger i 1964.

Læs mere

GODT NYTÅR 2020/21

ET NYT SPÆNDENDE ÅR STÅR FOR DØREN……….

Læs mere

HISTORIEN

Følg med i Schønnemanns og smørrebrødets historie

Læs mere

ÅBEN

Regeringens genåbningsplan giver restauranter mulighed for at åbne for både take away, udendørsservering og indendørsservering med restriktioner.

Læs mere

Fire trin ned – og øverst på skamlen

På Schønnemann er vi stolte af, at vi med dedikation til det gode smørrebrød og det gode værtsskab kan tilbyde vores gæster at tage plads i lyslevende dansk kulturarv.

Læs mere

Skiltemaler

Skiltemalerfaget er et stolt håndværk med traditioner, der går helt tilbage til oldtiden. Særligt i løbet af de sidste 100 år har faget gennemgået en voldsom teknologisk udvikling, men det er stadig de gamle dyder som kreativitet og omhyggelighed, der tæller i udførelsen af håndværket.

Læs mere

Take Away, To Go, Smørrebrød ud af huset

Hvis ikke I kan komme til os, kommer vi gerne til jer……..

Læs mere

Hauser Plads

Sådan er det gået til at Hauser Plads med det lille røde nødtørftshus og de to mannatræer, til sidst er endt som en moderne legeplads med underliggende kontoer.

Læs mere

2. generation

P. Frederiksens Enke, Augusta, mistede 3 af hendes børn under den spanske syge i 1918-20. Det blev datteren Erna der overlevede og førte gæstgiveriet videre.

Læs mere

Værtskabet anno 1917

Et uddrag af bogen ”Ditte menneskebarn” af Martin Andersen Nexø(1869 – 1954)

Læs mere

3. generation

”Traditionen er den gode mad, der laves efter opskrift af værtsparret selv. Den værste straf er ikke at kunne bestille noget,” fortæller Erna Schønnemann.

Læs mere

Fritz Sybergs maleri ”frokosten”

På Schønnemann har smørrebrødet udviklet sig parallelt med velfærden i samfundet

Læs mere

4. generation

Jeg venter i starten af februar 2020 på Jørgen Schønnemann. Han er 4. og sidste generation, der kan fortælle den oprindelige historie om stedet ud fra egne oplevelser.

Læs mere

Johannes V. Jensens digt “ved frokosten”

genspejler en frokostoplevelse på Schønnemann.

Læs mere

P.S Krøyer maleri “ved frokosten”

En stemning som den dag i dag skildres via fotos og film på Schønnemann

Læs mere

5. generation

5. Generation af Schønnemanns historie

Læs mere

AKVAVIT eller SNAPS

Kend forskel på dem.

Læs mere

Glædelig jul og godt nytår 2021

Klokkerne ringer snart julen ind og et nyt spændende år står for døren ….

Læs mere

Årets smørrebrød 2019

Den danske Spiseguide med Lisbeth van Deurs’ velkendte ståltrådsfigur som logo er udkommet hvert eneste år siden 1978.

Læs mere

Snapsestørrelser på Schønnemann

Kært barn har mange navne – det gælder også størrelsen på snapsene.

Læs mere

6. bedste madoplevelse i verden

Lonely Planet udgiver rejsebeskrivelser fra og om alle egne i verden. I en ny udgivelse, ”Ultimate Eatlist”, har de fokuseret på mad på tværs af landegrænser og udpeget de 500 bedste madoplevelser i verden. Her figurerer smørrebrød på en fornem 6. plads foran delikatesser som fx pizza fra Napoli.

Læs mere

Rødgrød serveret i smukke kongelige tallerkener

Rødgrød med fløde. Kan det næsten blive mere dansk og sommerligt? Det synes vi ikke på Schønnemann, hvor denne søde sommerklassiker helt naturligt har fundet vej til kortet.

Læs mere

Favoritstykket på Schønnemann

På Schønnemann har vi mange stamgæster, som hver især har sin egen tilknytning til den klassiske frokost restaurant. Nogle af vores stamgæster har fået et stykke opkaldt efter sig, netop fordi de har evnet at tviste deres favoritstykke, så det passede efter deres smag.

Læs mere

Den der påstår, at appetitten kommer, når man spiser, har ikke oplevet hvor stor den appetit er, der kommer med sulten.

Ludvig Schmidseder