fbpx
Hvad leder du efter?

AKTUELLE
BEGIVENHEDER OG HISTORIER

Rødgrød med fløde

Vi har været så heldige at have Euroman gastro på sommerligt visit. I dagens anledning løftede vi sløret for vores opskrift på rødgrød med fløde. Som Juliettes, vores restauratørs, mormor lavede den!

Læs mere

Sommerkort

På Schønnemann vil vi gerne præsentere råvarerne fra deres bedste side. Derfor byder vi altid på en række af sæsonens specialiteter, som vi kun kan nyde i en begrænset periode – naturens udgave af limited edition.

Læs mere

J L MØLLER STOL No. 79

Niels Otto Møllers (1920 – 1982) stol model 79 er designet i 1966 og står i dag på Restaurant Schønnemann. Som restauranten, har denne stol også en lang historie bag sig.

Læs mere

Påske i Hovedstaden

Læg vejen forbi den gamle kælder i påskeferien, og oplev, hvorfor Schønnemann stadig er højaktuel næsten 150 år efter, vi slog dørene op for første gang.

Læs mere

Et kvindefag

P. Frederiksens Enke; Alexander Johanne Frederiksen var 2 generation, der drev Restaurant Schønnemann og vi forstår nu, at hun var kvinde af sin tid.

Læs mere

Forårskortet

På Schønnemann vil vi gerne præsentere råvarerne fra deres bedste side. Derfor byder vi altid på en række af sæsonens specialiteter, som vi kun kan nyde i en begrænset periode – naturens udgave af limited edition.

Læs mere

Indretning gennem generationer

I dag lægger vi stor vægt på at bevare stedets unikke indretning gennem tiden. Vi har bibeholdt de gamle træk som den originale tallerkenhylden, den gamle lampe ved toilettet, den originale bar, træpanelerne, den grønne farve på væggene og de gamle olielamper.

Læs mere

Smørrebrødets dag 26. august 2023

Copenhagen Cooking dækker igen i år op til madfestival 18.-27. august 2023 og fejre en af verdens bedste madbyer – nemlig København.

Læs mere

Copenhagen beer week 2023

FRA LAND TIL BY

Når øl fra gårdbryggeriet Herslev i Roskilde lander på københavnernes frokostbord i Schønnemanns gamle kælder, ja så er foråret kommet til byen! Smørrebrød med øl er en gammel klassiker, som ikke må mangle når der er Copenhagen Beer Week.

 

Læs mere

Gavekort

Bestil dit gavekort online og få det leveret i din indbakke med det samme, eller lad os pakke det og sende det med posten.

Læs mere

Godt nytår 2021/22

ET NYT SPÆNDENDE ÅR STÅR FOR DØREN……….

Læs mere

Kierlighed og Smørrebrød

De fleste af os kender til Storm P’s humoristiske tegninger, Mark Twains morsomme citater, og vi støder dagligt på nye sjove og satiriske citater på de sociale medier.

Læs mere

1. generation

Når man driver en restaurant med en så lang historie som Schønnemann, kan man ikke undgå at interessere sig for fortiden: Hvordan gjorde de tidligere, og hvordan er det hele blevet til? I dette indlæg er vi dykket ned i folketællinger, avisartikler, skrifter og andet materiale for at blive klogere på Marie & Frederik Henriksen, der etablerede restauranten i 1877. De er med andre ord 1. generation af Restaurant Schønnemanns lange historie.

Læs mere

Maa jeg be om en kælderbeværtning

I dette indlæg deler jeg en række erindringer fra bogen ”Maa jeg be om en kælderbeværtning” udgivet af Thejls Bogtryk i 1964, hvor der bagerst i bogen er en opgørelse af de eksisterende kælderbeværtninger i 1964.

Læs mere

Historien

Følg med i Schønnemanns og smørrebrødets historie

Læs mere

Fire trin ned – og øverst på skamlen

På Schønnemann er vi stolte af, at vi med dedikation til det gode smørrebrød og det gode værtsskab kan tilbyde vores gæster at tage plads i lyslevende dansk kulturarv.

Læs mere

Skiltemaler

Skiltemalerfaget er et stolt håndværk med traditioner, der går helt tilbage til oldtiden. Særligt i løbet af de sidste 100 år har faget gennemgået en voldsom teknologisk udvikling, men det er stadig de gamle dyder som kreativitet og omhyggelighed, der tæller i udførelsen af håndværket.

Læs mere

Take Away, To Go, Smørrebrød ud af huset

Hvis ikke I kan komme til os, kommer vi gerne til jer……..

Læs mere

Hauser Plads

Sådan er det gået til at Hauser Plads med det lille røde nødtørftshus og de to mannatræer, til sidst er endt som en moderne legeplads med underliggende kontoer.

Læs mere

2. generation

P. Frederiksens Enke, Augusta, mistede 3 af hendes børn under den spanske syge i 1918-20. Det blev datteren Erna der overlevede og førte gæstgiveriet videre.

Læs mere

Værtskabet anno 1917

Et uddrag af bogen ”Ditte menneskebarn” af Martin Andersen Nexø(1869 – 1954)

Læs mere

3. generation

”Traditionen er den gode mad, der laves efter opskrift af værtsparret selv. Den værste straf er ikke at kunne bestille noget,” fortæller Erna Schønnemann.

Læs mere

Fritz Sybergs maleri ”frokosten”

På Schønnemann har smørrebrødet udviklet sig parallelt med velfærden i samfundet

Læs mere

4. generation

Jeg venter i starten af februar 2020 på Jørgen Schønnemann. Han er 4. og sidste generation, der kan fortælle den oprindelige historie om stedet ud fra egne oplevelser.

Læs mere

Johannes V. Jensens digt “ved frokosten”

genspejler en frokostoplevelse på Schønnemann.

Læs mere

P.S Krøyer maleri “ved frokosten”

En stemning som den dag i dag skildres via fotos og film på Schønnemann

Læs mere

5. generation

5. Generation af Schønnemanns historie

Læs mere

AKVAVIT eller SNAPS

Kend forskel på dem.

Læs mere

Glædelig jul og godt nytår 2021

Klokkerne ringer snart julen ind og et nyt spændende år står for døren ….

Læs mere

Snapsestørrelser på Schønnemann

Kært barn har mange navne – det gælder også størrelsen på snapsene.

Læs mere

6. bedste madoplevelse i verden

Lonely Planet udgiver rejsebeskrivelser fra og om alle egne i verden. I en ny udgivelse, ”Ultimate Eatlist”, har de fokuseret på mad på tværs af landegrænser og udpeget de 500 bedste madoplevelser i verden. Her figurerer smørrebrød på en fornem 6. plads foran delikatesser som fx pizza fra Napoli.

Læs mere

Rødgrød serveret i smukke kongelige tallerkener

Rødgrød med fløde. Kan det næsten blive mere dansk og sommerligt? Det synes vi ikke på Schønnemann, hvor denne søde sommerklassiker helt naturligt har fundet vej til kortet.

Læs mere

Favoritstykket på Schønnemann

På Schønnemann har vi mange stamgæster, som hver især har sin egen tilknytning til den klassiske frokost restaurant. Nogle af vores stamgæster har fået et stykke opkaldt efter sig, netop fordi de har evnet at tviste deres favoritstykke, så det passede efter deres smag.

Læs mere

Den der påstår, at appetitten kommer, når man spiser, har ikke oplevet hvor stor den appetit er, der kommer med sulten.

Ludvig Schmidseder