Hvad leder du efter?

TRADITIONER OG GODT VÆRTSSKAB SIDEN 1877

SE FILMEN

De fire trin, der fører ned til Schønnemann, fører ned i en verden af traditioner og godt værtsskab. Her råder en autentisk atmosfære med mindelser om en verden før den gik af lave. Vi er er en rendyrket frokostrestaurant og et af de ældste eksisterende spisesteder i København, hvor der siden 1877 er serveret sild, øl og brændevin.

I gamle dage drog bønderne fra Amager, Brønshøj og Husum samt kulsvierne fra Gribskov til købstaden for at sælge deres varer. Derefter opstaldede de deres heste på torvet og gik ned i kælderen hos Schønnemann for at få sig noget velbrygget øl, nogle snapse og lidt godt at spise. I dag ses knap så mange kulsviere blandt klientellet, men ellers er alt næsten ved det gamle. Et blandet publikum af unge og ældre, damer og herrer, erhvervsfolk og livsnydere samles forventningsfuldt omkring frokosten. Stemningen er uformel, og der bliver skålet livligt henover bordene, hvor stedets specialiteter serveres i en lind strøm.

Kortet består i dag af klassisk dansk smørrebrød, lune retter og spændende specialiteter – alt sammen lavet af de bedste råvarer og naturligvis altid frisksmurt. Vores serveringer og den skønne stemning har placeret os blandt landets bedste frokostrestauranter, og vi udvikler løbende nye stykker, så kimen til morgendagens klassikere er lagt.

Tilbage i 1877 lå den nuværende Restaurant Schønnemann på Hauser Plads nr. 11 og bar navnet Café Hauser Plads. Gæstgiveriet var bestyret af Maria Henriksen, som senere giftede sig til navnet Frederiksen. I 1901 blev caféen flyttet til nr. 16, hvor den ligger den dag i dag og blev gennem 3 generationer drevet af samme famille. Johanne og sønnen Peter Frederiksen overtog gæstgiveriet efter Maria. Efter Peters død i 1911 drev Johanne og datteren Erna stedet videre. Erna blev efter 1. Verdenskrig gift med Peter Schønnemann, og det var i den forbindelse, at stedet fik sit nuværende navn: Schønnemann. Erna og Peter styrede restauranten frem til 1963, hvorefter beværtningen havde skiftende ejere.

I 2007 overtog Søren og John Puggard stedet og gjorde den historiske og traditionsrige frokostrestaurant til en sand anmelder-darling. Schønnemann fik opdateret de gode, gamle dyder og har siden befundet sig i en klasse for sig på den københavnske smørrebrødsscene.

I dag ejes og drives Schønnemann af det erfarne restauratørpar Juliette og Thomas Gaarn Rasmussen. Med få justeringer og et konstant ønske om at bevare historie, tradition og kvalitet sørger de for, at Schønnemanns gæster altid er i trygge hænder fra det øjeblik, de træder de fire trin ned i restauranten.

Hvis man kan lære sine børn at lave og sætte pris på god mad, har man givet dem en gave.

Veronica Grandi