fbpx
Hvad leder du efter?

Favoritstykket på Schønnemann

13. december 2018

På Schønnemann har vi mange stamgæster, som hver især har sin egen tilknytning til den klassiske frokost restaurant. Nogle af vores stamgæster har fået et stykke opkaldt efter sig, netop fordi de har evnet at tviste deres favoritstykke, så det passede efter deres smag.

Ole Troelsø, den kendte gastronomiredaktør, fik ristet den rørte tatar og så blev et nyt stykke skabt, netop ”ristet rørt tatar”.

John og Søren Puggaard som er tidligere ejere af Restaurant Schønnemann satte deres egne favoritter på kortet. ”Sørens Speciel” som er ristet røget ål glaseret med Wibroe Imperial Stout med røræg og purløg. Johns tatar hvor det amerikanske udtrykket ”surf’n’turf” kommer til sin ret som klassisk dansk tatar serveret med røget laks, dansk kaviar, æggeblomme og lime.

Renes Redzepi, Restaurant Noma, fortolkede Schønnemanns sommersalat og den blev til ”Renes Favorit” med røget hellefisk, varm agurk a la creme, radiser og purløg.

Erwin Lauterbach, Restaurant Lumskebugten, der altid har evnet at fremhæve grønsagernes smag i en hver ret tilførte kartoffelmaden med rejer en ærtemayonnaise.

Poul Eriksen, Restaurant Esplanaden 48 fik indført smørristet franskbrød under og pocheret æg på toppen af sildesalaten – og så blev den til Pouls sildesalat.

Jørgen Leth, hvis stemme vi alle holder så meget af, har kæmpet for at bibeholdt glarmestersilden på kortet. Han vandt og Jørgens Syltede Sild er nu blevet mange af vores gæsters foretrukne valg.

Det nyeste stykke er kombineret af Lisbeth og Bo Jacobsen fra Restaurationen i Møntergade. Her går kokken og smørrebrødsjomfruen hånd i hånd med danske traditioner og masser af smagsindtryk – løg og allehånde syltede sild med salat af knoldselleri og surt som sættes i kontrast af løvstikke.

Så kom forbi Schønnemann på Hauser Plads, så finder vi din favorit og servere naturligvis en snaps til. Velbekomme!