Berlingske Gournetguide 2011

Restaurant Schonnemann




gourmet guide 2011

 
Københavns bedste restauranter


BERLINGSKE  guide 2011

Københavns bedste restauranter

 

SCHØNNEMANN er i en klasse for sig selv på den københavnske smørrebrødsscene. Fra den klassiske kælderindretninbg med brune træbjælker i loftet, blyindfattede ruder og sand på gulvet, som formentlig ikke er ændret ret meget siden starten i 1877. Over den svulmende smørrebrødsseddel, der tæller både alt, hvad en traditionalist kan drømme om jklssiske stykker til mere innovative sager. Og til drikkekortet, som rummer et overflødigshorn af 77 flasker brændevin og en pæn selektion af øl.

Storhedstiden startede for fire år siden, da Søren og John Puggaard købte den gamle frokostkælder. Det eneste negative, der cer at sige om stedet, er, at det er alt for svært at vælge mellem de mange stykker. Alene tataren har sit helt eget kort med serveringer, som f.eks. Michel Roux (Gavroche i London) med cognacrørt kød garneret med pocheret æg, sennepsmayonnaise, peberrod og stegt rugbrød.

Man bemærker, at flere af stykkerne, som før set på en anden af byens klassiske smørrebrødsrestauranter, har taget navn efter kendte personer, forskellen er blot, at kendisstykkerne hos SCHØNNEMANN giver mening, de er reelle og velsmagende opkaldt efter de gastronomer, som har leveret inspirationen. Udover Roux har René Redzepi (noma) lagt navn til en dekonstrureret sommersalat, hvor kommensmagen kommer fra enb skive surbrød og røægen fra hellefisk, som er belagt med radiser og agurkecreme.

Af andre fine signaturserveringer må nævnes "Kongens Have", en kartoffelmad med hjemmerøget mayonnaise og friterede løg. Betjeningen er, som alt andet på adressen, perfekt og entusiastisk.

 

BERLINGSKE gourmet guide 2011