Hvad leder du efter?

Warning: Undefined variable $sliderType in /usr/www/users/schonne/wp-content/themes/schonnemann/partials/type/hero.php on line 30

KLASSISK

01. juni 2025

Vi har spurgt os selv, om det er uambitiøst at være klassisk i en moderne verden, hvor forandring skaber udvikling.

 

Schønnemann er et åndehul hvor nærvær, samvær og fællesskab på tværs af generationer skal fylde frokosten. Her er ambitionen om forandring for forandringens skyld ikke vigtig.

I Den Store Danske Encyklopædi kommer ordet klassisk fra latin classicus som betegnelse for noget forbilledligt – oprindelig brugt om den græsk-romerske oldtid. I nutiden er betegnelsen klassisk ikke længere bundet til antikken, men til opfattelsen af, at et værk – kan besidde en gyldighed, der bevarer dets værdi for eftertiden.

På Schønnemann arbejder vi hver dag på at bevare stedets værdi og har derfor valgt at være den klassiske restaurant, som vi husker den gennem de sidste 150 år. Indretningen, service og maden skal fortælle det klassiske håndværk om et godt værtskab 4 trin nede i den gamle kælder.

Vi serverer alle de klassiske smørrebrødsstykker i juleperioden, hvor traditioner er forbundet med, den mad vi spiser og den følelse vi dermed får for nærvær, samvær og fællesskab i de julepyntede stuer.

Resten af året præsenterer Schønnemann det klassiske smørrebrødskøkken, hvor udvalget udkonkurrerer detaljen. Hvem har ikke hørt om ”den lange smørrebrødsseddel”.

Det betyder at stykkerne på Schønnemann oftest ikke har mere end 5 emner; brød, smørelse, hovedemne, creme og pynt. De 5 emner præsenterer alle smagssanserne; bitterhed, sødme, surhed, salt og den nye 5 faktor velsmag. Udvalget er bredt og der er ca. 70-80 stykker for vores gæster at vælge imellem. Vi bruger de bedste klassiske og dermed nationale råvarer og bidrager dermed til bægerdygtigheden i vores land.

Schønnemann har valgt at være ambitiøs, i det at håndhæve de klassiske dyder indenfor vores fag og derved at inspirere de nyankomne i branchen til at finde deres individuelle veje.