Velkommen og Velbekomme

Klassisk smørrebrød - når traditionen bevares med luksus



Fire trin ned

- og ind i en verden af traditioner og godt værtsskab

 

Velkommen hos SCHØNNEMANN på Hauser Plads, hvor der siden 1877 er serveret sild, øl og brændevin og hvor nostalgien og en autentisk atmosfære strømmer en i møde. I gamle dage kom bønderne fra Amager, Brønshøj og Husum samt kulsvierne fra Gribskov hertil, og efter at have været på marked opstaldede de deres heste på torver og gik ned i kælderen hos SCHØNNEMANN for at få sig noget velbrygget øl, nogle snaps og lidt godt at spise.


I dag ses knap så mange kulsivere blandt klientellet, men ellers er alt næsten ved det gamle. Et blandet publikum af unge og ældre, damer og herrer, erhvervsfolk og livsnydere samles forventningsfuldt omkring frokosten. Stemningen er uformel, og der bliver skålet livligt i både skarpt og blødt henover bordene, hvor stedets specialiteter serveres i en lind strøm. SCHØNNEMANNs langtidslagrede sild, de nypanerede rødspættefileter, ålen med den frisklavede røræg, den klassiske løvemad og mørbradbøfferne med bløde løg, udgør blot en beskeden del af køkkenets formåen.
 
 

Siden de forrige ejere, Søren og John Puggard, overtog restauranten i 2007, er SCHØNNEMANN blevet en sand anmelder-darling, og restauranten har i den periode fået opdateret de gode, gamle dyder, så den historiske og traditionsrige frokostrestaurant i dag er i en klasse for sig på den københavnske smørrebrødsscene.

Den placering har stedets nye ejere det erfarne restauratørpar Juliette Noyons og Thomas Gaarn Rasmussen, tænkt sig at fasholde, og med få justeringer og forbedringer og et konstant ønske om at bevare tradition og kvalitet sørger de for, at SCHØNNEMANNs gæster altid er i trygge hænder, fra det øjeblik de træder de fire trin ned i restauranten.


I øjeblikket præsenteres der mere end 140 specielt udvalgte danske og udenlandske snapse, akvavitter og genevers. Disse serveres enten tempererede eller let afkølede, og snapsen skænkes stadigvæk op til randen af glasset og mere til.

SCHØNNEMANN er som den eneste frokostrestaurant af Den danske Spiseguide hele to gange bleve udnævnt til "Årets Frokostrestaurant" og har modtaget et utal af andre flotte udmærkelser og anmeldelser i både danske og udenlandske aviser og magasiner. Stedet er ligeledes anbefalet af bl.a. Guide Michelin, samt flere andre velrenommerede dansk og udenlandske spiseguider. Smørrbrødguiden tildeler SCHØNNEMANN som den eneste restaurant maksimum 6 stjerne. AOK og Berlingskes læsere har kåret SCHØNNEMANNs frokost til "Byens Bedste" i 2014 og senest  igen i 2015.