Schønnemann holder facaden

Der har længe manglet noget uden på bygningen, der huser Schønnemann, men nu kan ingen længere være i tvivl: Her holder en af byens ældste frokostrestauranter til. Det fremgår nemlig tydeligt af den nye facade, hvor store mørkegrønne bogstaver bekendtgør: RESTAURANT SCHØNNEMANN * ANNO 1877.
Efter en renovering af facaden i vinter var det på tide tydeligt at få markeret restaurantens tilstedeværelse i bybilledet, og den opgave påtog professionel skiltemaler John Hooge fra firmaet Skrifttegn sig med glæde. Han og hans medarbejder gik i krig med skabelon, pensler og maling, og i løbet af et par dage var det tomme hvide felt over vinduerne ind til kælderrestauranten fyldt ud og facaden fremstod flot og indbydende.
Skiltemalerfaget er et stolt håndværk med traditioner, der går helt tilbage til oldtiden. Særligt i løbet af de sidste 100 år har faget gennemgået en voldsom teknologisk udvikling, men det er stadig de gamle dyder som kreativitet og omhyggelighed, der tæller i udførelsen af håndværket.
Det er John Hooges arbejde et klart bevis på. Sirligt, tålmodigt og med sans for detaljen malede han bogstav for bogstav facaden op med den typografi, som er kendetegnende for alle Schønnemanns skilte og menukort.
Så nu ser restauranten frem til, at rigtig mange forbipasserende får øje på facaden og får lyst til at tage de fire trin ned i kælderen, hvor den gode, klassiske danske frokost venter.