Kulturnatten på Schønnemann

De Københavnske smørrebrødsrestauranter og de gamle kælderbeværtninger er en del af den danske kulturarv. Med næringsloven tilbage i 1857 blev det muligt at handle med fødevarer og senere med køleskabets tilblivelse i 1875, blev det muligt at drive restauranter.
 

Tiden har ikke altid været med kælderbeværtningerne. Mellem 1960 -2005 måtte mange af virksomhederne lukke pga. den gastronomisk trend pegede mod det franske køkken. Kvaliteten af de eksisterende virksomheder fulgte ikke med tiden og mange lokaler blev lukket under de gennemgribende renoveringer af de gamle ejendomme.
 

SCHØNNEMANN er fra 1877 og en af Københavns stadig eksisterende klassiske frokostrestauranter beliggende i de gamle kælderlokaler på Hauser Plads. For at fejre restaurantens 140 års jubilæum vil vi på kulturnatten holde ekstraordinært åbent om aftenen med servering mellem kl. 18.30 – 20.30 og kl. 21.00-23.00.
 

Kom og oplev udviklingen, fra vikingernes brug af malt og smør, efterfulgt af arbejderklassens behov for brød og smør i madpakkerne under industrialiseringen, til hvordan vi i dag serverer traditionel dansk smørrebrød af høj kvalitet med de bedste danske råvarer. Stykkerne bliver serveret af tjenere med et blink i øjet, blok og pen i hånden og høj faglighed, i de gamle lokaler som vi husker dem fra en svunden tid.
 

Vi glæder os til at byde velkommen fire trin ned - og ind i en verden af traditioner og godt værtskab.

Husk at reservere bord online på http://www.restaurantschonnemann.dk, hvor det store menukort, priser og snapse også kan ses.