Julesnaps i glasset - og i silden

Julestemningen er så småt ved at indfinde sig på SCHØNNEMANN, hvor samtlige årgange af Aalborg Jule Akvavit er hevet op af skatkammeret og nu står klar til servering i restauranten.

 

Også i køkkenregionerne gør vi klar til det store jule-rykind. Køkkenchef Thomas Gaarn Rasmussen har i anledning af højtiden kreeret en særlig julesild, der fuldkommen matcher de krydrede smagsnuancer i juleakvavitten.

 

De islandske sildefileter er marineret i eddike, vand, rørsukker, sort peber, korianderfrø og, ikke mindst, Aalborg Jule Akvavit og serveres med en pisket cremefraiche tilsmagt med dild, knust peber og skalotteløg. Et klassisk stykke smørrebrød, der sætter den rette stemning ved bordet. Især hvis det skylles ned med et duggende glas julesnaps.

 

Den populære akvavit blev første gang fremstillet i 1981 i anledning af de Danske Spritfabrikkers 100 års jubilæum. Året efter lanceredes den som en decideret julesnaps i en særlig flaske inspireret af de gamle flasketyper. Flasken skifter udseende hvert tredje år. 2016-udgaven er således den samme som sidste år – og så alligevel ikke helt. For æsken, den kommer i, er nemlig dekoreret med en tekst af rapperen Jonny Hefty.

 

Han er i øvrigt fra Ålborg, og er man det ikke allerede, kommer man hurtigt i julehumør, når man læser Jonnys rappe sætninger, der oser af iskold vinter og varme traditioner.

 

Skål og god jul!