Restaurant Schonnemann - KLASSISK DANSK FROKOST SIDEN 1877 Restaurant Schonnemann - DANSK SMØRREBRØD Restaurant Schonnemann - ONLINE BORDBESTILLING Restaurant Schonnemann - FIRE TRIN NED.. Restaurant Schonnemann - SCHØNNEMANN STUEN Restaurant Schonnemann - VILD MED SNAPS
KLASSISK DANSK FROKOST SIDEN 1877
Frokost serveres: 11:30-14:00 eller 14:14-17:00
DANSK SMØRREBRØD
Schønnemann er Danmarks bedste smørrebrødsrestaurant, så enkelt kan det siges. Ole Troelsø - Børsen
ONLINE BORDBESTILLING
Frokost serveres 11:30-14:00 eller 14:14-17:00
FIRE TRIN NED..
og ind i en verden og traditioner og godt værtsskab
SCHØNNEMANN STUEN
Reception, jubilæum, fødselsdag, arbejdsfrokost, præsentationsmøde, bestyrelsesmøde, generalforsamling der er mange anledninger til at samles - og gerne med lidt godt at spise, når det skal være en succés
VILD MED SNAPS
- prøv en af mere end 140 specielt udvalgte danske og udenlandske snapse.
 

Måske det bedste smørrebrød i København

VELKOMMEN & VELBEKOMME

SCHØNNEMANNs entréVelkommen hos SCHØNNEMANN. En rendyrket frokostrestaurant og et af de ældste eksisterende spisesteder i København, hvor der siden 1877 er serveret sild, øl og brændevin, og hvor nostalgien og en autentisk atmosfære strømmer en i møde.

I gamle dage kom bønderne fra Amager, Brønshøj og Husum samt kulsvierne fra Gribskov hertil. Efter at have været på markedet opstaldede de deres heste på torvet og gik ned i kælderen hos SCHØNNEMANN for at få sig noget velbrygget øl, nogle snapse og lidt godt at spise.

Tilbage i 1877 lå den nuværende Restaurant SCHØNNEMANN på Hauser Plads nr. 11 og bar navnet Café Hauser Plads. Gæstgiveriet var bestyret af Maria Henriksen, senere gift Frederiksen. I 1901 blev caféen flyttet til nr. 16, hvor den ligger den dag i dag, og blev gennem 3 generationer drevet af samme famille. Johanne og sønnen Peter Frederiksen overtog gæstgiveriet efter Maria. Efter Peters død i 1911 drev Johanne og datteren Erna stedet videre. Peter Schønnemann blev efter 1. Verdenskrig gift med Erna og ændre stedets navn til SCHØNNEMANN. Erna og Peter styrede restauranten frem til 1963, hvorefter beværtningen havde skiftende ejere.

Søren og John Puggard overtog stedet i 2007 og gjorde den historiske og traditionsrige frokostrestaurant til en sand anmelder-darling. SCHØNNEMANN fik opdateret de gode, gamle dyder og er i dag i en klasse for sig på den københavnske smørrebrødsscene.

Den placering fastholder de nuværende ejere, det erfarne restauratørpar Juliette og Thomas Gaarn Rasmussen. Med få justeringer og forbedringer og et konstant ønske om at bevare historie, tradition og kvalitet sørger de for, at SCHØNNEMANNs gæster altid er i trygge hænder, fra det øjeblik de træder de fire trin ned i restauranten.

 

BORDRESERVATION - ONLINE BOOKING





For at sikre Deres bordreservation, anbefaler vi,
at De reserverer bord i god tid . . . . .
 

 
VORES ÅBNINGSTIDER ER :

Mandag ~ Lørdag 11:30-17:00

FROKOST SERVERES:
11:30/12:00-14:00  eller 14:14-17:00
(Hoveddøren er lukket mellem kl. 14.00-14.14,
pga. klargøring af restauranten)

3. januar-15. november
kun i SCHØNNEMANN stuen
13:00-17:00

16. november-22. december
JULEN 2018

LUKKET:
Søndage og helligdage
Sommerferie ugerne 29,30 & 31
Juleferie 23. december-2. januar


 

VORT KØKKEN

I dag ses knap så mange kulsviere blandt klientellet, men ellers er alt næsten ved det gamle. Et blandet publikum af unge og ældre, damer og herrer, erhvervsfolk og livsnydere samles forventningsfuldt omkring frokosten. Stemningen er uformel, og der bliver skålet livligt i både skarpt og blødt henover bordene, hvor stedets specialiteter serveres i en lind strøm.

Kortet består af klassisk dansk smørrebrød, lune retter og spændende specialiteter - alt sammen lavet af de bedste råvarer og naturligvis altid frisksmurt. SCHØNNEMANNs gammeldags modnet sild, de nypanerede rødspættefileter, den røgede ål med frisklavet røræg, mørbradbøfferne med bløde løg og den rørte tatar med et nip løvstikke udgør blot en beskeden del af køkkenets formåen.

SCHØNNEMANN har mange stamgæster, som hver især har deres egen tilknytning til den klassiske frokostrestaurant. Nogle af gæsterne har fået et stykke opkaldt efter sig, netop fordi de har evnet at tviste deres favoritmad, så den passede til deres smag. Ole Troelsø, den kendte gastronomiredaktør, fik ristet den rørte tatar , og så var et nyt stykke smørrebrød skabt. Jørgen Leth, hvis stemme vi alle holder så meget af, kæmpede for at bibeholde glarmestersilden på kortet. Han vandt, og Jørgens Syltede Sild er nu blevet mange af vores gæsters foretrukne valg. 

I øjeblikket præsenteres der mere end 140 specielt udvalgte danske, norske og svenske snapse og akvavitter. Disse serveres enten tempererede eller let afkølede i størrelserne "pinlig", "rimelig" og "fornuftig". Sidstnævnte er stadigvæk op til randen af glasset... og lidt til. 

SKÅL & VELBEKOMME



 

       Det siger vores gæster

  • Tusind tak for endnu et dejligt besøg i jeres dejlige restaurant. Nu har jeg kommet der igennem snart 50 år og jeg nyder det stadig. Denne gang sammen med børn og børnebørn der også syntes det var fantastisk. Vi ses, Schønnemann
    Jørgen Christiansen d. 10-04-2018
  • Hvad siger man når alt går op i en højere enhed, kun det var helt perfekt. København og omegns bedste frokostrestaurant.
    Stig Louring d. 06-04-2018
  • Second time there (first time 5 years ago). As always a historical magical place with impeccable service, warm and friendly waiters, and excellent traditional Danish open faced sandwiches. A mandatory stop for any visitor to Copenhagen
    Gregg Levethan d. 06-04-2018
  • We brought some french customers to Schoenemanns. They were amazed by the place, the food, the service and the athomosphere. For sure a place to come back to. Both for business and with friends. They said " THIS is Denmark " - and smiled. Top top top !
    Jesper d. 26-01-2018
  • Fantastisk mad i hyggelige julepyntede rammer. Personalet er søde og venlige. Man føler man er gæst i deres eget hjem. Vi ses næste år🤶🎅🎄🍻
    Lone d. 26-11-2016
  • A wonderful dining experience. You can feel the history and tradition as soon as you walk in the door. A buzzing atmosphere, and a restaurant comfortable with itself. Food is extremely good, would recommend the herring dishes and the almond cake dessert. Fantastic service: friendly, attentive, helpful and not overbearing. All together, very classy.
    Michael d. 1-11-2017
  • Fantastisk mad i hyggelige julepyntede rammer. Personalet er søde og venlige. Man føler man er gæst i deres eget hjem. Vi ses næste år
    Lone d. 26-11-2016
  • Med glæde har vi været der ca. 50 år ved juletid
    Niels d. 13-12-2017
  • Schøn. schønnere, Schønnemann!
    Flemming d. 04-12-2017
  • Fantastisk mad, fantastisk tjenere og fantastisk oplevelse. Det er ikke billigt, men alle pengene værd!
    Kim d. 25-11-2017
  • For en gangs skyld..."aktiv og positiv betjening" på en københavnsk restaurant. Her er det Kunden der er Kongen!
    John d. 22-11-2017
  • Fantastisk mad, fantastisk tjenere og fantastisk oplevelse. Det er ikke billigt, men alle pengene værd!
    Kim d. 25-11-2017
  • Vi spiste aften-julebord på Schønnemann, og jeg kan faktisk ikke forestille mig noget andet sted jeg hellere ville komme for at hygge mig med god mad, gode venner og helt sublim og medlevende betjening. Det var som at komme hjem hos søde og hyggelige venner (som samtidig er helt fantastiske i et køkken) til julefrokost, så vi var hjemme - selv om vi teknisk set var ude, det bliver ikke bedre.
    Jacob d. 18-11-2017
  • Ånden på stedet er unik, hvilket ikke mindst skyldes perosnalet
    Søren d. 16-11-2017
  • Første gang på Schønnemann, bestemt ikke sidste gang. Atmosfæren fra vi trådte ind og under hele måltidet, var som at komme hjem til vennerne, og maden var sublim. 3 stk blev det til, næste gang nøjes vi med 2 stk. Skøn skøn mad, og perfekt og personlig betjening
    Tina d. 03-11-2017
  • Som at besøge ens søde mormor, der havde fået en god hjælp i køkkenet, så hun havde tid til os!!!
    Vagn d. 14-10-2017
  • This was the most enjoyable couple of hours I spent in Copenhagen. Your restaurant is at the top of its game -- and that's amazing considering you've been at it for over a hundred years. My wife and I had a magnificent meal. At the end, I asked if I could come back for dinner. Unfortunately, that wasn't possible. If I ever come back to Copenhagen again, I'll have lunch there every single day I'm in the city. The two persons who waited on me also were outstanding. They were friendly, helpful, and professional. I will dream about your restaurant for years to come -- and especially about the herring and the aquavit., of which I had several rounds during the one lunch when I was there (and I mean both the herring and the aquavit). You are one of the gems of the world. I eat in the finest places all over the world, and never have I enjoyed myself more than at Schonnemann!
    Mustafa d. 07-09-2017
  • Det var en fantastisk total oplevelse og det er utroligt at noget så simpelt kan laves så godt. Min datter på 13 var ellevild. Tak
    Thomas d. 14-08-2017
  • One of the best dining experience, ever... and it is a French guy, fond of fine cuisine who writes this! :) All the very best and keep the bar simply high as you do.
    Aurelien d. 03-10-2016