Berlingske / AOK 2010

Berlingske/AOK

16. juli 2010

af journalist Else Bjørn 


Snapserundfart på Schønnemann

 

Der findes få traditionelle, danske frokostrestauranter, der har et størrer menukort end Restaurant Schønnemann, som ligger på Hauser Plads bag Kultovet på Købmagergade mellem Nørreport og Amagertorv. Maden er veltilberedt, portionerne store og prisen fair. Og så holder Schønnemann åbent hele sommeren, selvom stamgæsterne er på ferie. Det betyder, at turister og andet godtfolk har en reel chance for at få et bord på den ellers altid fyldte restaurant.

Har du ikke fået tarteletter med høns i asparges eller kalvelever, siden din mormor serverede det for dig, skal du gå på Schønnemanns, som har et stort udvalg i lune retter ved siden af det enorme frokostkort, som endda har et særligt tatar-kort. Og hvis det er godt nok til verdens bedste kok René Redzepi fra Noma, som indimellem er at finde ved bordene, er det vel også godt nok til dig.

 

Schønnemann er ikke for svagspisere - det vidner både gæsternes og personalets rumfang om. Jeg bestilte både en kartoffelmad og tarteletter og kunne næsten ikke være i min krop af mæthed resten af dagen. En regnvejrsdag er perfekt til at gå ombord i snapsekortet. Det tæller 62 forskellige.
"Det er cirka en hvert femte minut, hvis I skal igennem hele kortet, fra vi åbner til vi lukker sidst på eftermiddagen", konstaterede tjeneren.


Snapseglassene er store, og hos Schønnemann skænker man i flere størrelser. Således blev nabobordet, den dag AOK var forbi, spurgt om de skulle have en pinlig, en almindelig eller en fornuftig størrelse snaps.